PUTEA FI EVITAT AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL? DA.

Foarte mulți istorici și analiști politici susțin că Adolf Hitler a declanșat cel de al Doilea Război Mondial și că acesta nu putea fi evitat. Există însă o parte ascunsă a realității. Hitler era un om mistic. El credea că are misiunea divină de a salva poporul german de la dispariție. Nu discutăm acum acest lucru. Există însă momente în Istorie când un lucru neînsemnat poate să aibă consecințe uriașe.

Adolf Hitler era un mistic. Dar colaboratorii săi nu. Ei erau oameni obișnuiți care trăiau după cum voia Dumnezeu.

Erau buni burghezi care credeau că Dumnezeu a creat burghezia pentru a domina pe pământ. Mulți burghezi credeau acest lucru și trăiau cu această idee toată viața.

Există însă întâmplări neobișnuite care pot să modifice acest aspect. Un accident, o întâmplare neobișnuită ne arată că oamenii sunt conduși de soartă. Lucrurile din viitor își aruncă umbra asupra prezentului.

Hitler era superstițios. Nu fără motiv.

La 15 octombrie 1933, Adolf Hitler inaugura la Munchen Casa Artei Germane. Paul Ludwig Troost arhitectul lui Hitler din Munchen a creat special pentru această ocazie un ciocan mic și fin de argint. Când Hitler a lovit cu ciocanul în masă, ciocanul s-a sfărâmat. A lovit prea tare? Sau ciocanul a fost prea slab? Vorbim totuși de un arhitect, un om care construiește case, palate și muzee. Hitler a rămas șocat dar nu a lăsat să se vadă acest lucru.

La 23 ianuarie 1934 a murit Troost arhitectul lui Hitler după o lungă suferință de câteva săptămâni.

După patru luni de la moartea lui Troost Hitler le spunea celor apropiați: “Când s-a sfărâmat ciocanul, am știut imediat că ăsta e un semn rău. Acum, mi-am zis, o să se întâmple ceva. Astăzi știm de ce: avea să moară arhitectul.”

Albert Speer a ținut minte acest discurs. Câțiva ani mai târziu s-a întâmplat un accident. Poate părea neînsemnat. Dar în condițiile sociale și politice de atunci acest lucru putea modifica harta Europei.

Hitler era un mistic. El vedea în fiecare întâmplare un semn, o bornă că se află pe drumul cel bun. Hitler era pregătit să facă război. Dar dacă Providența i-ar fi trimis un semn el ar ales pacea.

Providența i-a trimis un semn lui Hitler. Dar el nu a aflat acest lucru niciodată.

Cu câteva zile înainte de inaugurarea noii Cancelarii a Reichului, un bust de marmură a lui Bismarck creat de Reinhold Begas a suferit un accident. În timpul când a fost mutat, bustul a căzut pe jos și a rămas fără cap. Speer a văzut în acest accident un semn de rău augur.

Hitler a vorbit despre o întâmplare ciudată. Vulturul imperial a căzut de pe frontonul Hotelului Poștelor chiar în ziua când a început Primul Război Mondial. Hitler a interpretat acest accident că Germania va pierde războiul. Ceea ce s-a și întâmplat.

Albert Speer nu era un mistic. El era un bun creștin și atât. El se temea că Hitler va reacționa negativ dacă va afla de întâmplarea cu bustul lui Bismarck. Iar această reacție se va repercuta și asupra sa. Pentru că el era responsabil de noua Cancelarie.

Speer i-a cerut sculptorului Arno Breker să îi facă urgent o copie exactă pe care Speer a frecat-o cu ceai ca să obțină o patină perfecta a trecerii timpului.

Speer i-a ascuns lui Hitler întâmplarea cu bustul lui Bismarck.

La 12 ianuarie 1939 Hitler a inaugurat Cancelaria proiectată să dureze sute de ani. A primit în Marea Sală corpul diplomatic venit să asculte mesajul de anul nou.

Dacă Hitler ar fi aflat de întâmplarea cu bustul lui Bismarck poate că ar fi decis să nu pornească un război dinainte pierdut. Există întâmplări care marchează destine. Hitler nu a pierdut doar războiul. Cancelaria destinată să dureze sute de ani a fost demolată iar marmura și pietrele au fost folosite pentru a ridica un monument rușilor sovietici în parcul Treptow din Berlin. Dacă am fi mistici am spune că Speer a pierdut războiul lui Hitler. Dar noi nu suntem mistici. Sau suntem?

Autor: SARMIS

Un comentariu la „PUTEA FI EVITAT AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL? DA.”

 1. Nu stiu cine este SARMIS. (mai exista ceva .. ARTEMIS dar gasesti ceva date…)
  Dar stiu ca propaganda nu tine loc de adevar.
  Nu Hitler a inceput razboiul.
  Germaniei i-au fost refuzate obligatiile internationale din Tratatul de la Versaiiles de a-i fi restituite teitoriile germane din Imperiul destramat.
  Deci, Franta, Marea Britanie, Rusia, SUA (Italia si Japonia nu puteau face nimic…) nh au mai vrut sa respecte Tratatul si sa permita Germaniei reunirea teritoriilor.
  Churchill a batut cu pumnul in masa: Vreau razboi!… inainte de orice operatiune…
  Rusia a masat la granita cu Polonia 14 regimente, a construit mai multe aeroporturi militare… sa invadeze Germania.
  Germania/Hitler a solicitat in multe randuri si a fost refuzat, jignit, amenintat.
  Germanii din Reich si cei din Austria s-au unit – Aliatii s-au enervat ca s-a aplicat principiul autodeterminarii, aici nu mai voiau!
  Germania “si-a luat tara inapoi” de la Franta, de la Polonia, de la Danemarca si de la Cehoslovacia dupa demersuri diplomatice cu raspuns rautacios si potrivnic.
  Nu era nici un razboi mondial ci aplicarea Tratatului international LEGAL.
  Dupa cateva zile, Marea Britanie si Franta au declarat razboi Germaniei – asta nu era parte de vreun contract ci chiar INCEPEREA RAZBOIULUI MONDIAL.
  Pacat ca nu sint folosite arhivele istorice ci articole dirijate si carti “grele”, platite de aceiasi care au declarat razboi Germaniei inca din 1933. 24 martie.

  Răspunde

Lasă un comentariu