PATRONATUL, SINDICATUL ȘI MAFIA

În orice stat patronatul deține puterea. Patronii au fabrici, uzine, utilaje. Ei plătesc salarii muncitorilor. Patronatul este în luptă cu sindicatele. De ce? Patronatul vrea să plătească cât mai puțin muncitorul. Iar sindicatele vor să forțeze patronatul la anumite concesii cum ar fi concediu plătit, creșterea salariilor, protecția la locul de muncă și pensie. Unii patroni se înțeleg cu sindicatele. Patronul vine și îi dă pe ascuns o sumă mare de bani la șeful sindicatului ca să nu facă grevă. Dacă patronul nu plătește atunci sindicatul îi face probleme.

Sindicatul are o singură armă: greva. Lupta dintre patronat și sindicate e ca la jocul de șah. Patronii și șefii de sindicat sunt: regii iar muncitorii: pionii.

În cazul în care sindicatul face grevă patronatul angajează “spărgători de grevă”. Aceștia sunt fie muncitori din fabrică, fie indivizi plătiți: membrii ai Mafiei. Mafia dirijează acțiunile sindicatelor. Mafia cumpără judecătorii, avocații și polițiștii. Fiecare capo are un teritoriu pe care îl controlează cu oamenii lui. Încălcarea unui teritoriu duce la război intre familiile de mafioți. Mafia are afaceri legale și ilegale. Mafia deține hoteluri, cazinouri, restaurante, fabrici, uzine. Dar obține profit și din contrabandă cu arme, trafic de droguri și prostituție. Uneori șeful unui sindicat este supus unei familii mafiote. Dacă el nu se supune directivelor Mafiei este executat.

Mafia controlează teritoriul unui stat. Ea are și teritorii în afară statului. Cea mai vestita organizatie criminala este La Cosa Nostra (Treaba Noastră).

Autor: Sarmis

Lasă un comentariu