PACEA MONDIALA SUB RUDOLF HESS

Rudolf Hess a mers în Anglia cu scopul de a face pace între Germania și Anglia. Hitler credea că Anglia este aliata Germaniei natural, germanii și englezii fiind de aceeași rasă.

Hitler îi garanta Angliei imperiul cu soldați germani. În schimb cerea mână liberă pe continentul European. Hitler era de părere că cine conduce Europa conduce lumea.

Rudolf Hess și prietenii lui credeau că continuarea războiului însemna sinuciderea rasei albe. Germania nefiind în stare să preia imperiul Angliei după cucerirea Angliei. Rudolf Hess credea că Anglia nu ar putea să sacrifice sute de mii de soldați germani pentrru a asigura extinderea sferei de dominație a URSS asupra unei părți din Europa și la sfârșit asupra întregii Europe

Hess voia o unire intre Germania și Anglia cu flota comună și aviație comună. Adică exact ce voia să facă Anglia cu America.

Unirea germano-engleză putea asigura o ordine federală, care să nu fie construită pe baza statelor mici suverane ci pe uniunea germano-engleză care să asigure rolul Europei în lume și securitatea împotriva URSS.

Anglia însă era de părere că mai bine cedează americanilor imperiul bucățică cu bucățică decât să facă Germania hegemona în Europa.

La acel moment exista o puternica mișcare pacifista în Anglia care voia să facă pace cu Hitler cu puțin înainte de capitularea Franței. Când a venit Rudolf Hess în Anglia moralul englezilor era foarte jos. Churchill își pregătise bagajele să fugă în America la prietenul lui Roosevelt în cazul în care Hitler decide să debarce trupe germane în Anglia.

În această atmosferă tensionată se afla Rudolf Hess la momentul aterizării lui în Anglia.

Churchill a făcut tot posibilul ca englezii să nu afle misiunea lui Rudolf Hess. Radio BBC a anunțat că Hess a fugit de Hitler și de Gestapo în Anglia.

Lui Churchill îi era teamă că poporul englez va afla de propunerea de pace a lui Hess și vor izbucni nemulțumiri.

Englezii trebuiau să știe că Hitler este neserios dacă face propuneri de pace.

În loc să fie dus la rege și ascultat Hess a fost arestat și ținut în arest pe toată durata prezentei sale în Anglia.

Hitler voia să facă pace cu Anglia. El a trimis emisari până în ultima zi a războiului. Hitler credea că în orice moment va izbucni în nou război între SUA stat ultracapitalist și URSS stat ultramarxist. El nu știa că SUA și URSS s-au înțeles intre ele pentru împărțirea sferei de influență în lume.

Autor: Sarmis

Lasă un comentariu